Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous

Next >
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Saturday, 5-Jun-2010 01:19
Solid Food
Imran will turn 6months next week..yaaay..
besar dah anak ibu..hehehe..

bila msuk 6months, baby dah boleh mkan solid food..
itu membuatkan aku sngat teruja..
ada stngah nurse n doc yg aku jmpa kata dlam 5.5 months pun dah boleh start kasi..
ada yg kata exactly 6months baru boleh..
pening gak..mana satu yg btul
ada gak tnya pndapat http://waneedaz.blogspot.com(Ida)
and baca2 here and there
for me, bnda ni kena bergantung pada keadaan baby itu sndiri..
bergntung pada keperluan, bergantung pada size baby itu which is sngt kuat mkan hingga susu aje xckup..every baby is unique rite...

aku ni msih dlam pertimbangan bila nak start kasi Imran ni solid food..
ikutkan mmg nak tunggu btul2 6months, tp anak aku ni bila dok umah ngan aku mmg dia nak BF aje..
the problem is susu aku ni dah xberapa bnyak..
so dia akan selalu merengek sbb lapar..
tp tetap xnak minum susu botol..EBM pun xnak ok..
tp bila kat umah BS dia, mamat ni boleh aje minum smpai 24oz sehari..

dengan dia yg tngah lasak tu, mmg kesian lah klau dia x knyang..
dia pun akan cranky aje..
tngoklah mcm mana..
klau start bg this week pun ok kot...he is 5months 3weeks skang


baby food maker


yg aku suka weaning bowl ni sbb sudu dia ada heat detector

apa2 pun, food maker Imran mmg dah ada..
given by http://hopingwishing.blogspot.com(Aunty Ojah)
weaning bowl and drinking cup pun dah ada...also given by Aunty Farah
rasa2 mcm nak beli hand blender...nmpk sngt mudah klau nak prepare kan meal untuk Imran..tp hadiah kawen aritu berlmbak dpat blender..rasa membazir plak..
and i try nak avoid dr bg Imran commercial food..selagi larat mmg nak prepare home made food...dah puas kumpul resepi ni..:-)



whatever pun decision aku adalah untuk kebaikan my son..
untuk dia terus membesar dngn sihat..

ibu loooovvvveeeessss Imran so so much...**smoooochh**


© Pidgin Technologies Ltd. 2016